Cafe Clementine

Puur en Ambachtelijk

26 jul '22
Cafe Clementine

 

Café Clementine

Op nog geen twee minuten lopen van station Barendrecht en met de Dutch Fresh Port in de achtertuin ontpopt zich een glazen café; in een grote kas huist Café Clementine, waar je van 9:00 uur tot 22:00 uur terecht kunt met een all day menukaart. Ze noemen zichzelf een pop-up, maar voorlopig zit Clementine goed in de aarde.

De bijzondere neon “Cafe Clementine” is ontworpen uit een handgeschreven tekst.  Een handgesoldeerde zinken logo met daarin een prachtige oranje hand gebogen en geblazen suspensie neon. Allen gekozen om het zo puur en zo ambachtelijk te produceren zoals de kas, haar uitzicht en haar keuken.  

"Café Clementine staat voor een warme, laagdrempelige ontmoetingsplek voor iedereen", vertelt Dineke van Meeuwen (39). "Het idee voor de kas en de open ruimte en dito keuken komt als tegengeluid voor de geslotenheid van de bedrijven hierachter. Groente en fruit heeft hier een grote geschiedenis. Vroeger was hier de AGF-veiling waar mensen samenkwamen, nu gebeurt alles achter de gesloten deuren van de overslag." Naast het all day menu zijn er ook dag-, week-, en chefs’ specials. "Zo kunnen we samenwerken met de groente- en fruithandelaren; wat zij ons geven daar kunnen wij mee koken." Groente speelt sowieso de hoofdrol in de verfijnde keuken; zoals bij de artisjok met venkel, dragon en makreel. Fruit krijgt ook vaak de aandacht en dat zie je vooral terug in het gangen menu dat bereid wordt door de chef. "Qua inrichting hebben we het zo simpel mogelijk gehouden. Doordat je in een glazen kas zit, zie je alles wat er buiten gebeurt. Het interieur is expres 'clean' gehouden om het uitzicht alle ruimte te geven."

 

#cafe #restaurant #clementine #cafeclementine #barendrecht #reataurantbarendrecht # dutchfreshport #glazencafe #glassneon #neonglow #oranje #neonorange #handmade #ambacht #ambachtelijk #chefspecial #fruit #groente # agfveiling #groentehandelaar #fruithandelaar #neonlogo #neonquote #handwritten #neonglass #neonglassblowers #neonglas #neonglasblazers #madeinrotterdam #ambachtrotterdam 

Copyright © 2024 centrelights.nl
social share